Kohupiimaküpsised

 

kohupiimaküpsised

kohupiimaküpsised

200 g võid või margariini

200 g kohupiima

2-3 klaasi jahu

1 tl soodat

1 tl kanget äädikat

 

+ suhkur

 

Margariini või või sulatad, veidi jahutad. Sellele lisad kohupiima, sooda ja äädika ning pisut soola ja jahu. Tainas peab olema hästi läbi segatud ja rullimiseks piisavalt paks. Mina segan tavaliselt käega.

Kui tainas on rullitud lõikad ümara vormiga/klaasiga kettad ja asetad ketta ühte külge pidi suhkrule. Murrad ketta pooleks nii, et suhkruga külge jääb sisse poole. Siis paned uuesti pool-ketta suhkrule ja murrad veel korra, et suhkruga pool jääb sisse poole. Lõpuks kastad ühe/neljandiku külje veel suhkrusse, nii et üks külg jääb ilma suhkruta. Asetad küpsise pannile nii, et suhkruga pool jääb üles poole.

Küpsetad ahjus kuldkollaseks (u 15 min 200 kraadi juures)

Tainast oleks hea 30 min kuni tund enne vormima asumist külmas hoida.

 

Lisa kommentaar