Kõrvitsakeeks

Kuna mul oli kodus kõrvitsat, mida oli vaja ära teha ja see retsept tundus kõige lihtsam, lolloikindlam ja nutikam teha. Aga mitte-kõrvitsa-sõbrana ma ei kommenteeri. Söödud ta sai 😀 Igasuguste inimeste abiga 😛

IMG_9157

TAINAS:

175 g sulatatud võid

125 g vedelat mett

1 suur muna

250 g toorest jämedalt riivitud (muskaat-) kõrvitsat

100 g heledat muscovado või fariinsuhkrut

350 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 sl ingveripulbrit

2 sl demerara pruuni suhkrut

Valmistamine: Sega sulavõi, mesi, lahtiklopitud muna ja jämedalt riivitud (muskaat)kõrvits omavahel, seejärel sega juurde suhkur, jahu, küpsetuspulber ja jahvatatud ingver.
Määri tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud suurde keeksivormi ning puista peale demerara suhkrut.
Küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja kenasti kerkinud.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta välja ja lase metallrestil täielikult jahtuda.
Serveerimisel määri keeksiviilule võid.

2 thoughts on “Kõrvitsakeeks

  1. No kui Sa kõrvitsat ei armasta, ega siis saa ka kõrvitsatoidud väga maitsta 🙂 Mulle meeldis see keeks just eriti seepärast, et pea kõik teised kõrvitsakeeksid tahavad kõrvitsapüreed ja seda mul enamasti pole. Jääb keetmise vaev ära 🙂

  2. Jah, vol2 keeksi tehes tundus tõesti see püreega möllamine natuke tüütu. Aga 4-l päeval sõi mees kaks viimast tükki ära ja kiitis taevani 😛

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s