Spinati-fetajuustu struudel

Ma lihtsalt ei suuda kunagi minna poes Fazeri saialetist mööda, ilma spinati-fetajuustu struudlile  kasvõi mõtlemast. 90% juhtudel aga satub üks selline mulle ka korvi. Seekord suutsin end talitseda ja võtsin selle asemel hoopis kaks pakki külmutatud spinatit 😀

IMG_9160

TAINAS:


300 g nisujahu
1 dl toasooja vett
1 sl 30% äädikat
soola
50 g toiduõli

TÄIDIS:

400gr külmutatud spinatit
90 gr ricottat
90 gr fetajuustu
1 sibul
1 tl võid
1 muna
Valmistamine:

Vala jahu taignakaussi. Sega leige vesi, äädikas ja rasvaine omavahel. Vala vedelik vähehaaval jahu hulka ja sõtku sellest ühtlane sile taigen. Lase taignal umbes 20 minutit rahuneda kuuma tagurpidi keeratud poti all, siis pidi tainas hea elastne jääma.
Sulata spinat ja pigista üleliigne vesi välja. Haki sibul ja prae pannil või sees. Sega omavahel ühtlaseks massiks spinat, sibul, ricotta ja feta. Klopi muna lahti ja lisa pool kogusest spinatitäidise hulka. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.  Rulli tainas laual õhukeseks ja aseta keskele vaona spinatitäidis. Keera tainas kokku ja määri pealt järele jäänud munaga. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit.
# Külmutatud spinati puhul pead arvestama, et sulades ja vett välja pigistades väheneb kogus ligi kolm korda. 400 grammist külmutatud spinatist jääb järele vaid 150 g spinatit.

One thought on “Spinati-fetajuustu struudel

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s