Kõrvitsakeeks vol2

Selle retsepti võtsin “Kelmikad keeksid” raamatust.  Tegelikult tahtsin teha vol 1 keeksi uuesti, aga arvuti polnud minu käsutuses.  Kuna vol 1-s jäi veidi-veidi riivitud kõrvits häirima, siis keeksiraamatu retseptis kasutati keedetud püreed.

Originaalretsepti vähendasin poole võrra. Kõrge ja koheva keeksi saamiseks tuleks siiski täiskoguseid ilmselt kasutada. Siia panen kirja täiskogused.

 

8 dl jahu
1 tl kaneel (jahvatatud)
1 tl jahvatatud nelk
0.5 tl sool
2 tl küpsetuspulber
1 tl sooda
4 dl suhkur
250 g või
4 tk muna
500 g kõrvits (tükeldatud)
2 cm ingverijuur
0.5 dl rõõsk koor 10%
2 tl vanill- või vanilliinsuhkur
PEALE
tuhksuhkur

 

Sega kausis jahu, kaneel, nelk, sool, küpsetuspulber ja sooda Vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kuumuta kõrvitsakuubikuid kastrulis, kuni neist eraldub vedelik, ning hauta siis pehmeks. Lisa hakitud ingver ja kuumuta veel 5 minutit. Püreesta kõrvits, lisa kohvikoor ja vanillsuhkur. Sega munavahu hulka kordamööda jahu- ja kõrvitsasegu. Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi. Küpseta 200kraadises ahjus 55 minutit.
Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.

 

Minu arvamus tuleb koos piltidega 😛

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s