Kõrvitsamuffinid

Retsept on Nami-namist , niipalju muudatusi tegin, et kõrvitsapüree sisse hakkisin sipake ingverijuurt ka hautamise ajal.

Koostis:
100 g sulatatud võid
4.25 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
4 sl suhkrut
2 lahtiklopitud muna
1 dl piima
1 dl keedetud ja püreestatud kõrvitsat
1 dl jämedalt hakitud sarapuupähkleid(ma panin sipakene kreeka pähkleid ka)

 

Valmistamine:
Sega jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Sega kuivained jahtunud sulavõi, lahtiklopitud muna, piima, kõrvitsapüree ja pähklitega.
Jaota tainas võitatud muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kuldsed ja keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

Kõrvitsa keetmine:
Lõika koorimata kõrvits suurteks sektoriteks, eemalda seemned. Pane keevasse vette ning keeda umbes 45 minutit, kuni kõrvits on pehme. Siis tuleb viljaliha koore küljest kergesti lusikaga uuristades lahti.

 

Minu jaoks veidi maitsetud ja tuimad. Midagi väga-väga olulist oleks nagu puudu…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s